Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Абсент

 Знайдено 77

Абсент — один з самих міцних алкогольних напоїв, вміст спирту в ньому досягає 85%, а самий «слабкий» має міцність 70%. Цікава репутація абсенту, отримав прізвисько «Золота фея», базується на властивостях його компонентів. Фенхель, гірка полин, лепеха, дягель, лакриця, перцева м'ята та інші трави надають незвичайне дія на організм людини.

Показати весь абсент

 

Історія богемного напою


Абсент з'явився в наприкінці XVIII століття, але історія поки ще приховує свої секрети, пов'язані з його першовідкривачем. Основною версією є створення рецептури французьким доктором П'єром Ординэром, практикував у швейцарському містечку Куве. Випуск абсенту датують 1792 роком, а початок його промислового виробництва — 1797 роком. В XIX столітті абсент стає улюбленим напоєм богеми, він надихає композиторів, поетів, художників і прозаїків на нові шедеври. Шанувальниками смарагдового напою були Пабло Пікассо і Вінсент Ван Гог, Альберт Камю і Ернест Хемінгуей. Виробництво абсенту в XIX столітті під Франції досягло 40 мільйонів літрів.

 

У цей історичний період Франція багато воювала в Африці, для солдат абсент був кращим засобом профілактики кишкових захворювань. Велике зміст спирту дозволяло дезінфікувати питну воду. Так, французи, традиційно є шанувальниками вина, стали пити більше абсенту, незважаючи на його міцність. На початку ХХ століття цей смарагдовий напій був заборонений. Причиною став розстріл у 1905 році фермером, одурманенным абсентом, своєї родини. Було доведено, що напій викликає звикання і змінює психіку людини. Випускати абсент дозволили у 1981 році, але з умовою ретельного контролю вмісту у ньому туйона.

 

Як правильно пити абсент


Винні консультанти Winestyle рекомендують купити абсент для вживання у чистому вигляді і у складі коктейлів. Цей богемний напій можна пити різними способами, але класичний варіант — з водою і цукром. При цьому варто витримати ритуал: на спеціальну маленьку ложечку, розташовану над келихом, поміщають цукор і по краплях ллють на нього крижану воду. Утворюється сироп, пом'якшувальний гіркота полину, і пити абсент стає приємно. До складу коктейлів на основі смарагдового напою можуть входити солодкі соки і сиропи, але не інші міцні напої. Позбутися від зайвого утримання спирту можна, підпалюючи абсент, тільки довіряти це слід справжнім майстрам барменського мистецтва.

 

На абсент ціна вище середньої вартості традиційних міцних напоїв, що дозволяє віднести смарагдовий напій до преміальному сегменту алкоголю. Кращий абсент випускається такими виробниками, як Pernod Absinthe з Франції, Tunel з Іспанії Xenta з Італії і Hill’s з Чехії. Магазин абсенту Winestyle пропонує всі сорти популярних брендів смарагдового напою. Ксента — абсент з Торіно, створений з альпійських трав, зібраних на середньогір'ї, — один з самих кращих варіантів при виборі напою для свого бару.