Армаьняк Адекс
Арманьяк під маркою Adex проводиться у знаменитому французькою регіоні Ба-Арманьяк. Як даний шампанське випускається тільки у провінції Шампань, так і місцем народження істинного арманьяку служить лише Арманьяк однойменна історична область, що відома з X століття. Виробничий район Бас-Арманьяк був виділений у 1909 році. Зараз тут з'являється на світ понад половини від усього обсягу арманьяку.
Будинок арманьяку Adex розташовується у центрі провінції, у цьому серце старої Франції. Одне з місць виробництва — живописний замок Шато де Болденев, зберігся з XVII століття і володіє історичної цінністю. В підвалах замку витримується арманьяк Adex Baron de Sigognac — різні його види закладаються на строк від 3 до 10 років.
Особливості виробництва
Для витримування напою використовуються бочки з дуба, причому процес починається з більш нових бочок і закінчується більш старими. Така послідовність витяги забезпечує напою багатий гармонійний смак і оберігає його від надлишкового утримання танінів. Підсумкова фортеця арманьяку Adex становить 40%.
Ще один цікавий напій під брендом Адекс — Baron de Treville. Найбільшою тривалістю витяги мають десятирічний Baron de Treville Hors d'Age і семирічний Baron de Treville Napoleon. Цей арманьяк готується допомогою дистиляції білого сухого вина.
Тривалий процес дистиляції протікає в мідному аламбике, дозволяє зберегти аромат напою. Наступним етапом стає витримка, до якої виробник особливо підходить ретельно. Спирт розливається у бочки з чорного дуба сорту Тронсэ, де йому належить перебувати протягом декількох років. Щоб виключити стороннє вплив на смак напою, бочки збирають виключно з дерева, без використання цвяхів.
У на початку 2010 року компанія Adex справила ребрендинг, змінивши назву і логотип. Зараз підприємство відомо під новим іменем Bordeneuve Chateaux & Collections. Тим не менш, у продажу залишається чимало арманьяку з різних терміном витримки, на пляшці якого ще значиться колишнє назва будинку Adex.