Пиво — напій, улюблений мільйонами людей у всьому світі. У деяких країнах цей напій став по-справжньому культовим, настільки гаряче люблять його місцеві жителі. Так, у Німеччині його п'є більше 95% чоловіків, продаж пива тут зведена в ранг мистецтва. Не дивно, що найзнаменитіший пивний фестиваль Octoberfest проходить саме тут. Подібні свята проходять також у Бельгії, Чехії і, як не дивно, у Великобританії.
Напої на основі ячмінного солоду готували за кілька століть до настання нашої ери представники багатьох цивілізацій — у Стародавньому Єгипті, Месопотамії, Індії, Америці. У цілому, технологія зброджування не дуже змінилася з тих часів, зате значно поліпшився смак пива, його якість та термін зберігання. Головним компонентом, як і для віскі є не солод, а вода саме чистота і м'якість води грають першорядну роль. Солод надає вплив на смакові якості, залежно від виду солоду отримують різні сорти пива. Хміль надає тонкі відтінки смаку і аромату, змінює ступінь гіркоти і збільшує термін зберігання. Дріжджі відповідають за процес бродіння.
Процес виробництва починається з дроблення солоду, який потім уварюють з хмелем і водою. Потім сусло зброджують необхідне кількість днів (зазвичай 7-9) і, залежно від бажаного результату, фільтрують і дображивают, або ж не вдаються до цієї процедури. Пиво тривалого зберігання додатково пастеризують.
Тепер поговоримо про види і сорти цього напою. Найпоширеніша класифікація, знайома кожному — за кольором. Для світлого пива солод пророщують і просушують менша кількість днів (цей процес займає близько 8 днів). Для додання темного кольору солод пророщується і просушується довше, а перед бродінням завжди прожарюється. Залежно від ступеня прожарювання (карамелізації) солоду виходить пиво різних відтінків: бурштинове коричневий середньо-темний і класичне темне.
Спеціалісти виділяють також кілька сортів пива, які відрізняються за технологією виготовлення і, як наслідок, за смаком.
Ель (Ale) отримують за особливою технологією верхового бродіння при підвищеної температурі. Це пиво завжди міцніше і темніше, чим Lager.
Лагер (Lager Beer) класичне світле пиво, яке варять з застосуванням низової культури дріжджів. Процес виробництва лагера більше тривалий і відбувається при більш низьких температурах. Колір лагера може змінюватись від солом'яного до середньо-темного.
Ламбік (Lambic) бельгійське пиво, для бродіння якого не застосовуються дріжджові культури, а тільки солод, зерна пшениці і особливий хміль, зібраний не менше 3 років тому. Є і ще секрети приготування ламбіка, які не дозволяють варити його десь, крім Бельгії. Ламбік є основою для виготовлення вишневого і малинового пива. Є сорти ламбіка, які витримують від 5 до 10 років.
Пілзнер (Pilsener) загальне назва легкого світлого пива, готується методом низового бродіння. Вперше було приготовлено у 1842 році в чеському місті Плзень.
Wheat Beer — так зване пшеничне пиво, до складу якого входить соложеная пшениця. У процесі виробництва його дображивают не у величезних сталевих ємностях, а прямо в пляшках. Це класичний нефільтрований "живий" пінний напій світлого, білуватого кольори.
Bock — німецьке пиво з зрілого ячменю і хмелю, воно бродить і відстоюється кілька місяців, починаючи з жовтня. Це достатньо міцний і насичений напій, який п'ють дрібними ковтками невеликих кількостях. Найбільш підходить для вживання взимку і навесні.
Копчене пиво відноситься до класу лагерів і відрізняється з тонкими смаком смоляними відтінками. Цей ефект досягається просушуванням солоду димом від горіння бука. Напій вимагає особливих супутників — копченого м'яса або сиру, страв, приготованих на відкритому вогні.
WineStyle — магазин пива і міцних спиртних напоїв, якому представлений величезний асортимент алкоголю з всього світу. В даному розділі представлена продукція старовинних пивоварень Європи. Ви можете купити пиво у ємностях різного обсягу: пляшках, банках і навіть барилах — для цієї пивної вечірки у великій компанії. Ми здійснюємо оперативну продаж пива, вина коньяку горілки. Пиво ціна вказана за пляшку (бочонок). Зверніть увагу, що деякі позиції каталогу продаються упаковками.