Пиво темне
Темний пиво виробляється допомогою бродіння сусла з хмелю, ячмінного солоду і води. Це цілий спектр продуктів, об'єднуючих в собі елі, стауты портеры та інші напрямки. Напій низового бродіння має характерний темний, наближений до чорного колір. При цьому темний — не означає занадто міцне. Насправді, фортеця темного напою пов'язана з об'ємом використовується солоду, а не з відтінком самого напою.
Особливості виробництва темного пива
Технологія випуску вважається головним відзнакою темного пива від світлих сортів. Даний продукт випускається з так званого карамельного солоду, обпаленої темного солоду. Спочатку готується солод, потім подрібнюється, змішується з водою. Отримане сусло піддається фільтрації, кип'ятіння з хмелем, а також випаровуванню до потрібної концентрації. Далі сусло сбраживает, витримується у герметичній тарі, фільтрується і розливається у скло.
Ключові характеристики темного пива
- Орієнтовна щільність напою становить від 10 до 11,5%.
- Середня фортеця знаходиться на рівні 3,5 4,5%.
- Смак: з відтінками карамелі, шоколаду. Щоб досягти потрібної смакової і ароматною кондиції, важливо добре прожарити солод, але при це не пересмажити його.
- Аромат: завдяки унікальною технології виробництва на вихід вдається отримати напій з вираженим ячмінним і димним ароматом.
Найбільш популярними торговельними марками темного пива можна вважати початися Guinness Krusovice Cerne, Kloster Шварц Bier ін
Як правильно пити темне пиво
Оптимальна температура подачі напою становить 12 градусів. Ідеально поєднується з стравами з морепродуктів, стейками, м'ясними і рибними делікатесами. Любителі оригінальних сполучень п'ють темне пиво з шоколадом або сухофруктами.
Темний пиво в мережі WineStyle
Ви можете купити темне пиво у спеціалізованому магазин елітного алкоголю WineStyle. Орієнтовна ціна темного пива становить від 29 грн за пляшку об'ємом 0,3 л. Визначитися з вибором вам допоможе консультація експертів. Приємного вибору і дегустації!