Пиво з Ірландії
Ірландське пиво з'явилося ще в часи стародавніх кельтів і за свою багатовікову історію стало елементом національної культури, своєрідним атрибутом країни. Сьогодні можна купити ірландське пиво двох видів: темний стаут (він же портер) і світлий лагер. Темне пиво виробляють способом верхнього бродіння, для світлого пива застосовують нижня бродіння. Для виготовлення темного елю використовують суміш обсмаженої ячменю і паленого або карамельного солоду.
Ірландське виготовляють пиво з місцевих сортів ячменю і високоякісного солоду. Національний напій Ірландії щорічно виробляють і споживають у великих кількостях. Найбільш популярна марка темного ірландського пива "Гіннес". Унікальна шовковиста піна знаменитого хмільного напою досягається шляхом його збагачення азотом. Пиво видатною ірландській марки відрізняється низькою калорійністю.
Провідні пивоварні Ірландії
- Легендарна пивоварня "Гіннес" вважається найбільшим виробником пива. Підприємство має вікову історію. Саме "Гіннес" почав збагачувати пиво азотом. Така технологія подарувала напою щільну і пишну піну. Злегка кавове післясмак цієї марки пива досягається завдяки особливо ретельній обжарке високоякісного ячменю. Існує більше 15 сортів пива популярною марки, яка відрізняється змістом алкоголю і країною виготовлення.
- "Дублінська пивоварня" була заснована у XX столітті і прославилася своїм натуральним пивом. Хмільний напій ручний варіння не включає штучних компонентів, як пиво масового виробництва. Наскільки пиво готове до вживання, пивовари визначають на смак і зовнішній вид напою.
- Компанія "Карлоу" вважається однією з кращих міні-пивоварень країни завдяки прекрасного сорту пива "Про’Хара". В 2000 році напій був удостоєний нагороди Міжнародної премії пивоварної індустрії. Світову популярність отримали пшеничне пиво "Куримо" і унікальний червоний ель.
Як пити ірландське пиво
Знамените ірландське пиво слід пити особливим способом. Наповнюючи келих із бочки, слід підносити його під кутом 45 градусів до крана. Наливають пиво тонкої струменем, добиваючись стікання напою по стінці келиха. Коли келих на чверть повний, можна відкрити кран повністю, дозволяючи пива заповнити його. Після осідання піни слід долити в келих ще трохи хмільного напою. Перший ковток прекрасного ірландського пива повинен бути великим, але з мінімальним кількістю піни.
Оптимальними закусками до пива вважаються морепродукти, копченості і витримані сири. Ірландська ель може вживатися окремо від закусок. Хмільний напій в Ірландії часто використовують в якості інгредієнта при випічці хліба.
Ірландське пиво — ціна у WineStyle
Самобутнє і досить рідкісне пиво з Ірландії в магазинах WineStyle можна купити за досить демократичною ціною — від 88 грн за пляшку.