Пиво лагер
Лагером називають пиво, виготовлене методом низового бродіння при одному обов'язковому умови ферментації при низьких температурах. Лагер буває фільтрованим і нефільтрованим. Перед розливом в пляшки пиво пастеризують або піддають тонкої фільтрації з метою продовження терміну його зберігання. Лагер — популярний сорт, якому віддають перевагу близько 80% прихильників хмільного напою.
Різновиди лагера
- Класичний Pilsner має золотавим відтінком, прекрасним смаком і бездоганною прозорістю. Завдяки зовнішнім виглядом цього напою з'явилася традиція наливати пиво в прозорий келих. Цей сорт пива підходить практично до всіх видів закусок. Існує чеська (богемський), американський і німецький пілснер. На батьківщині пілснер, у Чехії його виробляють з знаменитого жатецкого хмелю. В Німеччині дві третини обсягу всього споживаного пива становить саме німецький Pils. Серед найбільш відомих світових пилснеров можна відзначити: Budweiser, Beck's і Corona.
- Європейський лагер включає три підвиди: березневий, віденський і октоберфест. Цій групі німецьких і австрійських лагерів притаманна солодова солодкість. Європейський лагер не придатний для довгої транспортування. Напій варять у місцевих міні-пивоварнях. Популярними брендами таких лагерів вважають: Paulaner Oktoberfest, Spaten Ur-Märzen, Portland Lager і Augsburger Red.
- Пліч — німецька вид міцного лагера. Існує як світлий, так і темний пліч. До найбільш міцних сортів такого пива відносять подвійний пліч, фортеця якого сягає 13%. В цю категорію входить саме міцне пиво у світі — Kulminator (13,2%).
Особливості виробництва
Поняття лагер вперше з'явилося в XV столітті в Баварських Альпах. Місцеві ченці витримували пиво в підвалах і печерах при температурі близько 0°C. Сьогодні пінний напій виробляють по всьому світу, але принцип його виготовлення залишився колишнім.
Перший етап бродіння лагера здійснюється з дотриманням температурного режиму на рівні 5-10°C. У процесі бродіння частина цукру з сусла перетворюється в спирт. Другий етап бродіння пива розщеплює залишковий цукор, дріжджі опускаються на дно, і пиво набуває прозорість. Фінальний етап передбачає доброджування хмільного напою при низькій температурі терміном до 4 тижнів.
Лагер — стійке пиво, яке відмінно переносить тривалий зберігання і транспортування. Такий напій легко п'ється, що робить його фаворитом серед любителів пива. Класичний лагер вважають світлим сортом пива, але існують і темні лагери. Серед найбільш відомих темних лагерів можна виділити балтійський портер і німецький данкел. Темні сорти пива більш ароматні, ніж світлі. Самим міцним сортом лагера вважається німецьке пиво Doppelblock фортецею до 10%. На батьківщині його називають "Штаркбир" (міцне пиво), "Фастенбир" (великопісне пиво), Цей напій, завдяки своїй високою поживною цінності, цілком виправдовує ще одне своє назва "рідкий хліб".
Лагер — ціна в WineStyle
Пиво лагер в магазинах WineStyle продається за ціною від 16 грн за стандартну пляшку об'ємом 0,5 л. У цьому розділі ви також знайдете пиво в барилах і кегах.