Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Міцне пиво

Знайдено 723

Міцне пиво

Міцне пиво (strong beer) — це напій з щільністю сусла більше 16%, при цьому середня фортеця становить від 5 до 12%. Такий продукт має насиченим, багатим смаком, при цьому може бути світлим, так і темним. Основна особливість міцного пива — це висока зміст алкоголю і велика щільність. Залежно від способу бродіння розрізняють два види міцного пива   ель лагер. Ель проводиться методом верхового бродіння, а лагер   низового.

Смак міцного пива

У залежності від виробника і сорту, міцні сорти пива можуть мати і приємним легким смаком, і характерним алкогольних післясмаком. У класичних сортів з перших ковтків відчувається трохи сухуватий смак з домішкою солодощі, який після цього переходить у насичений дріжджовий шлейф. У міцного лагера, наприклад, відчувається присмак солоду, при цьому немає дріжджового післясмаку, як у того ж еля.

Виробництво міцного пива

У процесі виробництва міцного пива застосовується сусло великий щільності, а також спеціальні дріжджі, особливо стійкі до алкоголю. Звичайні пивні дріжджі перестають "працювати" при досягненні міцності напою на рівні 5,4% алкоголю. Для порівняння: якщо для отримання класичного світлого необхідний 1 мільйон дріжджових клітин на 1 мл рідини, то у випадку з міцним пивом — 23 мільйони дріжджових клітин.

Міцне пиво виробляють у Нідерландах, Бельгії, Австрії, Англії, Німеччини, Шотландії, Чехії, Данії та інших країнах.

Асортимент міцного пива

Придбати міцне пиво за доступною ціною можна в магазинах WineStyle. У нас представлені такі популярні у всьому світі марки еля, як:

Лагер представлений наступними варіантами:

З чим пити міцне пиво

Перед подачею міцне темне пиво, як правило, охолоджують до рівня 14°С. Напій ідеально поєднується з м'ясними стравами, піцою, закусками з морепродуктів, в'яленої рибою.