Міцне пиво
Міцне пиво (strong beer) — це напій з щільністю сусла більше 16%, при цьому середня фортеця становить від 5 до 12%. Такий продукт має насиченим, багатим смаком, при цьому може бути світлим, так і темним. Основна особливість міцного пива — це висока зміст алкоголю і велика щільність. Залежно від способу бродіння розрізняють два види міцного пива ель лагер. Ель проводиться методом верхового бродіння, а лагер низового.
Смак міцного пива
У залежності від виробника і сорту, міцні сорти пива можуть мати і приємним легким смаком, і характерним алкогольних післясмаком. У класичних сортів з перших ковтків відчувається трохи сухуватий смак з домішкою солодощі, який після цього переходить у насичений дріжджовий шлейф. У міцного лагера, наприклад, відчувається присмак солоду, при цьому немає дріжджового післясмаку, як у того ж еля.
Виробництво міцного пива
У процесі виробництва міцного пива застосовується сусло великий щільності, а також спеціальні дріжджі, особливо стійкі до алкоголю. Звичайні пивні дріжджі перестають "працювати" при досягненні міцності напою на рівні 5,4% алкоголю. Для порівняння: якщо для отримання класичного світлого необхідний 1 мільйон дріжджових клітин на 1 мл рідини, то у випадку з міцним пивом — 23 мільйони дріжджових клітин.
Міцне пиво виробляють у Нідерландах, Бельгії, Австрії, Англії, Німеччини, Шотландії, Чехії, Данії та інших країнах.
Асортимент міцного пива
Придбати міцне пиво за доступною ціною можна в магазинах WineStyle. У нас представлені такі популярні у всьому світі марки еля, як:
- "Leffe" Blonde (фортеця 6,6%),
- Hertog Jan "Grand Prestige" (фортеця 10%),
- "Grimbergen" Double Ambree (фортеця 6,5%),
- "Trappistes Rochefort 8" (фортеця 9,2%).
Лагер представлений наступними варіантами:
- Eggenberg "Urbock 23°" (фортеця 9,6%),
- Engel "Gold" (фортеця 5,4%) та ін
З чим пити міцне пиво
Перед подачею міцне темне пиво, як правило, охолоджують до рівня 14°С. Напій ідеально поєднується з м'ясними стравами, піцою, закусками з морепродуктів, в'яленої рибою.