Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Бренді

 Знайдено 495

Бренді називають будь міцний алкогольний напій, отриманий шляхом дистиляції сусла на основі винограду, груш, слив, яблук та інших фруктів і ягід. Фруктові напої мають відповідні назви   фрамбуаз (малиновий бренді), кіршвассер (вишневий), сливовиця і т. д. Кращий в світі бренді роблять під Франції Греції Іспанії.

Показати всі бренді

Виберіть на ваш смак

Показати всі бренді

Популярні розділи

Коротко про бренді

Бренді — цікавий напій, з тією точки зору, що важко визначити його справжнє місце в класифікації алкогольних напоїв. Виявляється, слово «brandy» більше говорить нам не про якості напою, а про технології його приготування. Такі напої, як кальвадос кіршвассер, коньяк об'єднує одне: вони готуються методом дистиляції будь-якого фруктового сусла, будь то виноградне вино, або яблучний сидр, або брага з виноградних вичавок, як у випадку з граппой. Якщо фруктове сировина перегнали через аламбік або колону безперервного дії, готовий напій має фортецю від 36 до 45 градусів і провів у дубових бочках не менше півроку – це бренді. Термін витримки для бренді коливається від 3 до 8 років, але не може становити менше 1 року.

Наслідуючи вищенаведеним визначення, будь коньяк – це і є бренді. Однак уряд Франції закріпило найменування «коньяк» за з напоями околиць міста Cognac, а будь-які аналоги можуть йменуватися тільки «бренді». За винятком напою з Гасконі – там виробляють арманьяк.

Види бренді

  • Арманьяк — напій з французької провінції Гасконь, який вперше зробили в XII столітті.
  • Коньяк — бренді, вироблений лише на території округу Cognac.
  • Шеррі-бренді — іспанська хересний напій, який роблять на півдні країни з винограду сортів айрен і паломіно і витримують в бочках з-під хересу.
  • Кальвадос — бренді, приготовлений на основі яблук з провінції Нормандія
  • Метакса — бренді з Греції, готується змішуванням мускатного вина виноградного спирту, настою трав.
  • Граппа — приватний випадок бренді, дистилят на основі вичавок винограду.

Класифікація бренді

Класифікація для цього напою не така сувора, як для коньяку. Так як основним виробником класичного бренді є Франція, в цій країні використовують аналогічні коньяку категорії: VS, VSOP, XO (категорії змінюються із збільшенням терміну витримки). Також на пляшці напою з Франції можна побачити маркування Napoleon, що є своєрідним знаком якості. Для класифікації арманьяку і кальвадосу використовуються ті ж категорії. Щоб зорієнтуватися в іспанському бренді, потрібно знати, що маркування…

Solera означає, що бренді витримано в бочках не менше 1 року;
Solera Reserva   напій провів на витримці мінімум 3 роки;
Solera Gran Reserva означає вища якість і витримку не менше 10 років.

Вживання бренді

Цей напій п'ється за тими ж правилами, що коньяк — строго після їжі (дижестив), з широких коньячних келихів, зігрітих теплом руки. Бренді повинен бути зігрітий до 16 градусів перед подачею. На основі цього напою можна приготувати безліч смачних коктейлів.

Бренді ціна залежить від ступеня витримки і авторитету виробника, а також від країни виробництва – у Греції роблять достатньо дорогий бренді, особливо якщо це витримана Метакса