Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Шампанське шампанське з регіону шампань

Знайдено 1825

Шампанські вина

Французька шампанське — ігристе вино з регіону Шампань, яке задовольняє суворим критеріям виробництва. Географічне найменування "шампанське" захищається французьким законодавством, тому вживання цього терміна для ігристих вин, вироблених в інших регіонах, некоректно.

У Росії особливе ставлення до вітчизняного "шампанському". Товарний знак "Радянське шампанське" був зареєстрований ще в 1930-х роках, і споживач звик до такого найменування ігристого вина. Сьогодні цей термін пишеться на етикетці тільки російською мовою, а на експорт російське шампанське поставляється з позначенням Sparkling wine.

Ознаки цього шампанського

Французькі шампанські вина відповідають цілого зводу правил, розробленим Міжпрофесійним комітетом шампанських вин. Регламентуються навіть такі тонкі моменти, як врожайність з лози та терміни збору винограду, але головними є три критерії:

  • Місце виробництва — регіон Шампань; у Еперне, Реймсі, Аю та інших містечках працює близько 300 виноробних господарств, виноград для яких виробляють 19 тис. фермерів.
  • Сорту винограду — для французького шампанського використовується тільки піно нуар, піно меньє, шардоне.
  • Технологія — традиційний метод вторинної ферментації в пляшці протягом як мінімум 18 місяців до того, як вино надійде в продаж. Метод називається "шампенуазе", при цьому на етикетці можна побачити напис Methode Traditionelle або Méthode Champenoise.

Марки французької шампанського

Світову популярність придбали кілька десятків елітних Будинків з Шампані, які випускають престижне вино протягом кількох століть:

Ціна французької шампанського від елітних виробників досить висока, так як при виробництві цих вин використовується добірний виноматеріал зі старих виноградників. Найдорожче миллезимное шампанське виробляють у роки кращого врожаю, дату якого також вказують на етикетці.

Як вибрати французьке шампанське

Технологія виробництва французької шампанського суворо дотримується виробниками, тому навіть вина початкової категорії відрізняються прийнятним якістю і збалансованим смаком. При покупці недорогого шампанського рекомендуємо звертати увагу на оцінку рейтингових агентств.

Елітні шампанські вина — це продукція старовинних Будинків з багатовіковою репутацією, яка характеризується високою вартістю і складним, багатим смаком. Ці вина, запаковані в елегантні подарункові коробки або туби, можна розглядати як варіант для подарунка.

Вибираючи шампанське, зверніть увагу на утримання цукру в ньому: маркування brut вказує на сухе шампанське (до 1,5% цукру), категорія sec містить до 3,5% цукру, понад рідкісними типами є напівсухе шампанське demi-sec (3,5-5% цукру) і doux (більше 5%). В нашому магазині можна купити французьке шампанське в пляшках об'ємом від 375 мл до 12 літрів.