Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Сидр

 Знайдено 789

Сидр — слабоалкогольний ігристий напій, зроблений з натурального яблучного соку без додавання дріжджів. Кращий сидр роблять у французьких регіонах Бретань, Нормандія, а також у Великобританії. Напівсолодкий, сухий, рідкісний грушевий сидр ви знайдете в даному розділі нашого магазину WineStyle.

Показати весь сидр

Сидр — смачний слабоалкогольний напій, незаслужено обділений увагою останнє час. Тим не менш, в деяких країнах він залишається настільки само популярний, як і багато століть тому. Це Франция і в першу чергу — і Бретань Нормандія, ці провінції славляться своїми яблуневими садами. У Великобританії і Ірландії проводиться кілька мільйонів гектолітрів сидру в рік. До любителям сидру можна віднести також Іспанію, Нову Зеландію, США, Канаду.

Сидр — одночасно простий і складний напій. За своїй суті, це продукт зброджування яблучного соку, відфільтрований і поміщений в пляшки. Однак під визначення сидру потрапляють десятки напоїв, які дуже відрізняються один від одного. Колір сидру коливається від солом'яно-прозорого до майже коричневого, смак може бути сухим і солодким, сидр може бути ігристим і тихим Велике... значення має вихідна сировина і традиційні методи виробництва. Найкращий сидр — це "купаж" 20% кислих яблук, 40% гірких і 40% солодких. Для солодкого сидру збільшують пропорцію солодких яблук. Для виробництва сидру підходить близько 5 десятків сортів яблук. На його основі після тривалої витримки можна приготувати кальвадос.

Віджатий сік ферментується без додавання штучних інгредієнтів протягом трьох місяців, кращі напої можуть витримуватися в бочках до 2 років. Тільки повільне, неспішне ферментування при температурі від 4 до 16 градусів Цельсія дозволяє отримати напій з тонким яблучним ароматом. На останньому етапі виробництва іноді додають сироп з тростинного цукру, щоб збалансувати кислотність. Щоб отримати якісний ігристий сидр, вдаються до традиційного методом шампанізації — такі напої легко дізнатися з корковою пробці і наявності мюзле (дроту).

На пляшці з сидром можна побачити наступні характеристики: Cidre Doux   солодкий сидр; Demi-Sec   напівсухий сидр; Cidre Brut   сухий сидр. Фортеця сидру назад пропорційна його солодощі: самим міцним (5% спирту) є сухий сидр, тоді як в солодкому всього 3% алкоголю. Цей напій чудово освіжає в літні дні і може стати оригінальною альтернативою звичним пива.

не Можна не згадати про любов британців до цього напою: у цій країні дбайливим ставленням до традицій виробництва сидру славляться графства Норфолк, Кент, Уельс. Безліч дрібних фермерських господарств виробляють яблучний сидр «для себе», і такий напій п'ють негазовані і нефільтрованим. У промислових масштаби проводиться прозорий, пастеризований сидр тривалого терміну зберігання.

Сидр підходить для складання коктейлів, подачі в якості аперитиву самостійного напою — до легким закускам, десертам. Кілька століть тому сидр призначався в якості лікувального кошти, сьогодні він став просто приємним і смачним напоєм. Його здатність тамувати спрагу, освіжати і підвищувати настрій особливо цінується у жаркий час року, тому ми рекомендуємо вам обов'язково купити сидр для поповнення домашнього бару. Ціна сидру дуже приваблива, так що можна ввести цей напій в свій щоденний літній раціон — зрозуміло, дотримуючи міру, адже це все ж алкогольний напій.

Ви можете купити сидр в мережі магазинів WineStyle. У нас ви знайдете ірландська сидр в жерстяних банках, а також благородний напій в скляних пляшках від визнаних майстрів Франції. Ласкаво просимо у WineStyle!