Яблучний сидр
Сидр виробляють з натурального соку. У процесі бродіння без додавання дріжджів виходить слабоалкогольний напій з освіжаючим смаком. Перші згадки про нього відносяться до часів Плінія Старшого. Французи вважають творцем яблучного сидру Карла Великого, про це говорить одна з самих старих легенд.
У Середньовіччя слабоалкогольний напій був популярний у басков, у королівстві Наварра, у Нормандії. Сьогодні купити яблучний сидр можна у всіх європейських країнах, самий високий попит на нього в Англії, Іспанії та Франції.
Технологія виробництва
Для виробництва яблучного сидру використовують сорти яблук з високим вмістом танінів. Сировину подрібнюється, мезга віджимається і фільтрується. Частка соку має складати не менше 50%.
Бродіння протікає в ємкостях з нержавіючої стали при температурі у приміщенні 25-35 градусів протягом 12 днів. Готовий продукт фільтрують, освітлення, при необхідності додають цукор, розливають по пляшках. При виробництві ігристого сидру додають винні дріжджі, цукор і відправляють на вторинне бродіння, під час якого напій насичується вуглекислим газом.
Фортеця варіюється від 1 до 8%, в залежності від змісту цукру випускається сухий, напівсухий, напівсолодкий і солодкий сидр. Колір напою може бути золотистий, жовто-зелений, бурштиновий. У смак домінують яблучні тони, доповнювані нотками цитрусових, ягід та інших фруктів. Аромат щільний, насичений, з характерними нотками яблук. Найбільш популярний продукт ігристий сидр фортецею 5-8%.
Яблучний сидр ціна у WineStyle
Напій популярний у усьому світі, і його шанувальники завжди знають, де купити якісний яблучний сидр. Спеціалізовані магазини яблучного сидру є в Англії, Іспанії, Франції. В мережі WineStyle в асортименті продукція популярні брендів Бельгії, Швеції, Великобританії, Ірландії, Білорусі, Іспанії.
Для всіх покупців актуальне питання скільки варто яблучний сидр. Ціна продукції починається від 34 грн за пляшку об'ємом 0,33 літра. Асортимент і вартість дозволяють познайомитися з сидрами найбільш різних країн світу.