Широкий вибір коньяків з Вірменії
Вірменський коньяк — це поєднання звучить як загальне для багатьох любителів міцних напоїв. Землі Вірменії здавна вважалися ідеально підходящими для вирощування винограду, згадки про прекрасних вина цієї місцевості можна зустріти, в зокрема, в працях Геродота. У багатьох виноградарів були свої секрети і рецепти вина і коньяку які вони передавали з покоління в покоління.
Історія коньяків
У промислових масштабах виробництво вірменського коньяку налагодилося лише в кінці 19 століття, коли купець першої гільдії Нерсес Таирян побудував перший виноробний завод в місті Єревані. За тим часи завод був обладнаний за останнім словом техніки, а технологія була закуплена у французів. Дубові бочки також привезли з Франції, частина з них досі використовується для витримки коньяку.
У 1899 році завод придбав відомий російський підприємець Шустов, який зміцнив і розширив виробництво. Керуючим і головним виноробом був призначений Кирило Григорович Сільченко — його внесок у розвиток вірменського коньячного справи воістину складно переоцінити. Сільченко керував заводом до 1947 року, він був ідейним натхненником та головним експертом по створенню таких знаменитих марок коньяку як «Ювілейний» і «Святковий».
Особливості виробництва
Звичайно, після революції підприємство було націоналізовано. Але це не завадило його активного розвитку. Сьогодні Єреванський коньячний завод є сучасним промисловим підприємством, яке постачає свою продукцію у 25 країн світу. Крім нього, у Вірменії працюють ще кілька коньячних заводів, що випускають напої найвищої якості.
У виробництві вірменського коньяку використовуються французькі технології і традиційні вірменські сорту винограду, які культивують в Араратській долині. Виноград збирають трохи недостиглі і несолодким, оскільки саме в такому стані досягається винификация сусла. Для багатьох поціновувачів коньяк Вірменії є улюбленим міцним напоєм, оскільки він викликає певні асоціації і спогади про часи Радянського Союзу.
Асортимент коньяків
Для створення вірменського коньяку використовуються шість основних сортів винограду. Це мсхалі, гаран дмак, воськеат, кангун і знаменитий грузинський ркацителі. Ви можете зустріти у продажу ординарний, марочний і колекційний коньяк Вірменії. Ординарні коньяки виробляють з спиртів з витримкою від 3 до 6 років. Марочні коньяки — з спиртів, витриманих в дубових бочках не менше 6 років. А колекційні коньяки готують з марочних коньяків, які піддаються додаткової витримці більше трьох років.
Вірменський коньяк — ціна у WineStyle
Вірменський коньяк в магазинах WineStyle можна купити за ціною від 63 грн саме стільки варто мініатюрна пляшечка 50 мл. Вартість коньяку всі залежить від витримки і марки напою.