Келихи і декантери "Шпигелау": особливості
- Посуд від лідера ринку
- Німецькі традиції виробництва
- Особливий склад скла з добавкою платини
- Келихи для всіх видів вина і шампанського
Вино в пляшці можна порівняти з нерозпустившоюся квіткою. Щоб воно «розкрилося», подарувало вам весь свій букет, потрібна «правильна» посуд. Перш все це келихи. І дуже бажано — декантер.
Декантер являє собою скляний графин особливої форми, без кришки. У нього дуже широка нижня частина і вузьке горлечко це дозволяє затримувати осад. При переливання вина з пляшки у декантер, напій збагачується киснем, що покращує смак вина і робить його багатогранним.
Келихи і декантери виробництва німецькій компанії Spiegelau (Шпигелау) міцно займають лідерські позиції на своєму ринку. Це дуже відома марка, якій віддають перевагу провідні ресторани Європи, Азії і Нового Світла. Колекції Spiegelau розробляються дизайнерами у тісній співпраці з сомельє, форма кожного келиха вивіряється буквально до міліметра щоб максимально повно розкрити смак, аромат та колір вина.
Історія бренду
Традиції компанії Шпигелау йдуть далеко у середньовіччі, адже свою історію вона веде з 1521 року. Можна без перебільшення сказати, що компанією накопичений багатовіковий досвід, який сьогодні успішно компілюється з сучасними технологіями і досягненнями науки. І в результаті такого унікального сплаву виходить унікальний продукт з чудовими характеристиками.
Посуд Spiegelau проводиться із скла, точний склад і спосіб приготування якого є таємницею за сімома печатками. Але відомо, що у цьому склі міститься платина і присутній всього лише 5% оксиду свинцю, набагато менше, ніж у традиційному кришталі і це благотворно позначається на смак вина.
Келихи Шпигелау витончені, тонкі, легкі і дуже міцні, вони витримують більше тисячі циклів в посудомийній машині, не бояться легких ударів і падінь з невеликий висоти. Їх характерний благородний блиск не підвладний часу — він краще всяких слів говорить про високий статус Spiegelau.