Граппа Nonino
Сім'я Нонино володіє мистецтвом дистиляції з 1897 року. Засновником винокурні є Ораціо Нонино. Висока якість продуктів, стильна упаковка, унікальний асортимент, багаті сімейні цінності, інновації і дослідження — ось основні принципи успішного бізнесу родини Нонино.
У 1973 році Беніто і Джаннола Нонино справили революцію в виробництві і позиціонуванні граппи не тільки в Італії, але і у всьому світі. Вони створили односортовую граппу Monovitigno шляхом дистиляції мезги винограду Пиколит. Успіх був настільки великий, що більшість італійських та іноземних винокурень були змушені слідувати зразком Nonino.
У 1977 році була заснована Літературна Премія Нонино. Нагородження проходить у січні кожного року, на ній присутні представники культури і працівники промисловості, у журі приймають участь відомі люди, деякі з яких є власниками нобелівської премії.
1984 рік став поворотним для Беніто і Джаннолы, безперервно проводив дослідження в області дистиляції. Шляхом дистиляції свіжих ягід винограду був створено дистилят UE®. По спеціальному запит представників Nonino вони отримують Міністерське дозвіл на виробництво виноградного дистиляту. У грудні цього ж року дорогоцінна колекція продуктів Нонино починає розливатися в пляшки, створені відомими компаніями — Баккара, Рідель і Венини.
Nonino сьогодні
Після багатьох років досліджень, проводяться з медом — продуктом, який в давнину вважався дивом природи, в 2000 році Беніто, Джаннола, Христина, Антонелла і Елізабетта Нонино представили Gioiello® дистилят, створений з натурального меду. У 2002 році сім'я Нонино удостоюється премії "Винний Оскар", присудженої Італійської Асооциацией Сомельє. Ця премія була вручено Nonino за видатну роботу по поліпшенню істинно італійської напою, а також за високу якість, дослідження і експерименти. У 2003 році Беніто і Джаннола нагороджуються престижній премією Leonardo Prize for Italian Quality. У 2009 році Джаннола нагороджена призом International Eve Prize 2009, «Підприємець року».
Винокурня Nonino поважає традиції і майстерність, сім'я особисто стежить за кожним кроком у процесі дистиляції, що дає гарантію високої якості. Сьогодні в підвалах винокурні знаходиться близько півтора тисяч маленьких бочок, зберігають дорогоцінні дистиляти. Бочки створені з різного дерева: Неверс, Лімузен, Гресинь, а також бочки з-під хересу, виготовлені з акації, дуба і вишні.
Висока якість продуктів, стильна упаковка, унікальний асортимент, багаті сімейні цінності, інновації і дослідження – ось основні принципи успішного бізнесу родини Нонино.