Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Текіла

 Знайдено 657

Текіла — це міцний алкогольний напій, який готується шляхом дворазової дистиляції сировини з соку блакитної агави. Цей напій може проводитися лише у п'яти штатах Центральної Мексики, більше інших цінується текіла з штату Халіско. Молода і витримана мексиканська текіла представлена у цьому розділі.

Показати всю текілу

Бестселери

Показати всі бестселери

Текіла "Sombrero Negro" Silver, 0.7 л

691 грн
+
 

Текіла "Derrumbes" San Luis Potosi, 0.7 л

1 890 грн
+
 

Текіла "Herencia Historico" Extra Anejo, 0.75 л

4 851 грн
+
 
9.0 

Текіла "Cazadores" Blanco, 0.75 л

1 286 грн
+
 

Текіла Del Maguey, "Vida", 0.7 л

2 430 грн
+
 

Текіла Jose Cuervo, "1800" Silver, 0.7 л

1 610 грн
+
 

Текіла Jose Cuervo, "1800" Reposado, 0.7 л

1 782 грн
+
 

Текіла "Padre Azul" Blanco, 50 мл

459 грн
+
 

Текіла "Padre Azul" Reposado, 0.7 л

4 752 грн
+
 

Текіла "Padre Azul" Anejo, 50 мл

524 грн
+
 

Широкий вибір текіли

У останнім часом текіла стає все більш популярним спиртним напоєм. Причин тому кілька. Її автентичний смак, не схожий ні на що інше, і особливі ритуали вживання, і безліч коктейлів, які готуються на її основі. Сьогодні ми розповімо детальніше про цьому напої. Отже, tequila — це зовсім не кактусова горілка, як багато думають. Блакитна агава — рослина, яким напій зобов'язаний своїм походженням, — не відноситься до сімейства кактусових.

Класичний рецепт текіли — сік серцевини блакитної агави, дріжджі і цукор. Ця суміш бродить протягом 3-8 днів, потім дистилюється в два етапи. Виходить дистилят міцністю близько 55°. Розбавивши його джерельною або очищеної водою, виробник отримує готовий напій. Мескаль проводиться приблизно за такої ж технології, однак сировину підготовляється особливим чином, щоб готовий напій мав смак з димними відтінками. Мескаль більше різкий і насичений за смаком, деякі вважають його грубуватим.

Існує кілька різновидів текіли.

  • Бланко — це прозора молода текіла, яка потрапляє в пляшки відразу після дистиляції.
  • Репосадо — бутилируется після витримки в бочках, тривалість витяги 2-12 місяців.
  • Аньехо   Якщо ж виробник бажає отримати цінний зрілий напій, він поміщає дистилят на кілька років у бочки з під-бурбона або хересу. Так народжується текіла Аньехо. Залишається згадати, що напій з маркуванням Голд, хоча і має золотистий колір, не витримується в бочках, а підфарбовується натуральними добавками.

У країни СНД експортується безліч торговельних марок текіли. Але найбільшу любов споживачів завоювали Ольмека (Olmeca) і Сауза (Sauza). Самий простий і зручний спосіб придбати цей напій — вибрати, яка вас влаштовує текіла, купити її в магазинах WineStyle і отримати в свій домашній бар. Великий каталог та найдокладніша інформація по напоях допоможуть вам швидко зробити вибір.