Широкий вибір текіли
У останнім часом текіла стає все більш популярним спиртним напоєм. Причин тому кілька. Її автентичний смак, не схожий ні на що інше, і особливі ритуали вживання, і безліч коктейлів, які готуються на її основі. Сьогодні ми розповімо детальніше про цьому напої. Отже, tequila — це зовсім не кактусова горілка, як багато думають. Блакитна агава — рослина, яким напій зобов'язаний своїм походженням, — не відноситься до сімейства кактусових.
Класичний рецепт текіли — сік серцевини блакитної агави, дріжджі і цукор. Ця суміш бродить протягом 3-8 днів, потім дистилюється в два етапи. Виходить дистилят міцністю близько 55°. Розбавивши його джерельною або очищеної водою, виробник отримує готовий напій. Мескаль проводиться приблизно за такої ж технології, однак сировину підготовляється особливим чином, щоб готовий напій мав смак з димними відтінками. Мескаль більше різкий і насичений за смаком, деякі вважають його грубуватим.
Існує кілька різновидів текіли.
- Бланко — це прозора молода текіла, яка потрапляє в пляшки відразу після дистиляції.
- Репосадо — бутилируется після витримки в бочках, тривалість витяги 2-12 місяців.
- Аньехо Якщо ж виробник бажає отримати цінний зрілий напій, він поміщає дистилят на кілька років у бочки з під-бурбона або хересу. Так народжується текіла Аньехо. Залишається згадати, що напій з маркуванням Голд, хоча і має золотистий колір, не витримується в бочках, а підфарбовується натуральними добавками.
У країни СНД експортується безліч торговельних марок текіли. Але найбільшу любов споживачів завоювали Ольмека (Olmeca) і Сауза (Sauza). Самий простий і зручний спосіб придбати цей напій — вибрати, яка вас влаштовує текіла, купити її в магазинах WineStyle і отримати в свій домашній бар. Великий каталог та найдокладніша інформація по напоях допоможуть вам швидко зробити вибір.