Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Вірменська горілка Арцах

Знайдено 19

Горілка Арцах   різноманітність смаків

Міцні напої, що випускаються під брендом Artsakh, незважаючи на високий відсоток алкоголю, відрізняються м'якістю і збалансованим смаком. А ще вони мають неповторний аромат стиглих і соковитих плодів, які дарує щедра земля Вірменії. В виробництві кожного представника лінійки   виноградній, сливової, абрикосовий, кизиловою, шовковичної горілки — використовуються тільки добірні ягоди і фрукти. Напій є відмінним дижестівом, гармонійно поєднується з східними наїдками, чудово підходить до страв кавказької кухні.

Історія бренду

Підприємство "Арцах Алко" було засноване у 1998 році, щоб надати підтримку виробництва унікального вірменського шовковичного напою і почати його виготовлення у промислових масштабах. Для цього був відновлений з руїн винзавод, знаходиться у селищі Аскеран. На наступний рік після відкриття виробництва, була отримана головна нагорода на столичній ярмарку "Продекспо". Це стало відправною точкою для розвитку бренду і виходу на вітчизняний і міжнародний ринок.

Асортимент Artsakh

  • Для виготовлення напою Арцах Виноградний використовуються ягоди винограду сорту Ркацителі. Їх збирають на початку осені, коли концентрація цукру в них максимальна. Потім з ягід тиснуть сік, який бродить деякий час, після чого отриманий продукт піддається подвійної дистиляції. Все це вкупі з перегонкою у мідних ємностях робить аромат більш насиченим. Після цього в отриманий спирт додають воду, фільтрують і витримують кілька місяців. Тільки після цього напій потрапляє на прилавки. Охолоджувати такий напій перед подачею не слід, а вживати його рекомендується в якості дижестива.
  • Щоб приготувати напій Арцах Сливовий використовуються тільки ретельно відібрані соковиті стиглі сливи. Спосіб виготовлення напою схожий з виробництвом виноградного, а підсумкова фортеця становить 51%.
  • Напій Арцах Тутовий Срібло виготовлений за допомогою сучасного обладнання, але за старим традицій. Біла шовковиця, зростаюча в величезних кількостях тільки у Вірменії, збирається на початку літа. Потім по секретній технології проводиться напій, який витримується не менше року у бочках з тутового дерева. Цей напій є унікальним, так як ягоди шовковиці неможливо транспортувати.
  • Виготовлення напою Арцах Тутовий Золото відбувається так само, як і виробництво напою Срібного Арцаха, тільки термін витримки його складає не менше трьох років. Золота медаль виставки "Продекспо" 1999 року була отримана в перший рік виготовлення цього напою.
  • Напій Арцах Кизиловий є вінцем виробництва заводу Арцах. Він по праву вважається напоєм вищої категорії. Для приготування 1 літра необхідно використовувати більше 30 кг ягід кизилу, причому, з кожної ягоди необхідно вийняти кісточку. Тільки після цього продукт проходить процес ферментації і дистиляції. Після фінальної очищення продукт витримують кілька місяців, щоб досягти м'якого смаку і неповторного аромату. Недарма цей напій удостоївся вищої нагороди на міжнародному форумі 2006 року "Індустрія напоїв".