Горілка Ciroc
Виноградна горілка Ciroc проводиться у Франції. Вона унікальна, так як при її приготування не використовується традиційний спирт з пшениці, кукурудзи, сорго, жита, картоплі.
У основі цієї горілки — спирт, отриманий з двох сортів винограду: Mauzac Blanc з Gaillac і Ugni з провінції Коньяк. Сік, віджатий з цих сортів білого винограду, піддається холодного бродінню, що дає на виході якісний продукт з ніжним ароматом і чистим натуральним смаком.
Особливості виробництва
Горілка Ciroc проходить п'ятикратну очищення. Остаточна дистиляція здійснюється у традиційному для арманьяку стилі. Горілка цього бренду користується попитом в ресторанах і нічних клубах, популярна серед знаменитостей. Вона хороша як у чистому вигляді з льодом, так і для приготування різних коктейлів. Один з коктейлів називається "Красуня". У його склад входять малиновий лікер, сік лимона і, звичайно, горілка Сирок. Здавалося б, прості інгредієнти, а напій виходить дуже смачним, навіть вишуканим.
Історія бренду
Виробником елітної горілки супер-преміум класу є компанія Diageo. Сировина для виготовлення напою (виноград) збирається вручну. Горілка "Сирок" має тонким смаком з легкими цитрусовими нотами. Напій відрізняється м'яким присмаком і ледве вловимим фруктовим ароматом.
Назва напою в перекладі з французької означає "Вершина Гори". Цінителі стверджують, що дегустація напою дарує відчуття, які відчуває мандрівник, опинившись на піку гори і насолоджуючись пишністю навколишнього природи. Виноградна горілка супер-преміум класу в березні 2010 р. була удостоєна Подвійний золотий медалі (Double Gold Medal) на престижному дегустаційному конкурсі алкогольної продукції World Spirits Competition, який проводиться у Сан-Франциско.
Гастрономічні поєднання
Якщо говорити про гастрономічних поєднаннях, то виноградна горілка чудово підходить до вишуканим страв французької кухні: ніжною білої телятині, фуа-гра, трюфелі, омарам і лангустам, равликам по-бургундськи або устриць в шампанському. В якості закуски до неї ідеально підійдуть оливки.