Широкий вибір віскі з Канади
Канадський віскі за вимогою законів повинен бути витриманий в дубових бочках не менше 3 років, для його приготування використовуються багато злаки – пшениця, жито, ячмінь, кукурудза. Канадський віскі відрізняється більш гострим і пряним смаком за рахунок широкого використання житнього солоду. Сировини з жита у канадському віскі має бути не менше 50%.
Якщо в Ірландії переважно застосовується потрійна дистиляція, а в Шотландії подвійна, то в Канаді поширені і ті, і інші методи. Однак тут майже не залишилося традиційних мідних кубів, їх замінили сучасні колони безперервної дії. Спосіб дистиляції законом не встановлюється – це можуть бути традиційні мідні куби або колони безперервного дії. Тим не менш, на всіх канадських винокурнях використовуються двох - і трехколонные перегінні апарати.
Особливості виробництва
Технологія виробництва також трохи відрізняється від шотландської. У Канаді всі види солоду переганяються окремо, так як для ячмінного необхідна більш низька температура, ніж, наприклад, для кукурудзяного. Потім всі вигнані спирти купажируются і витримуються в дубових бочках з-під хересу.
Канадський віскі ділиться на базовий (base) і ароматний (flavoring). Базовий готується з 10% солодового сусла, інше – це кукурудза і трохи жита. Виходить основа віскі, практично нейтральний спирт, фортеця якого може досягати 96%. Ароматний віскі, або flavouring, роблять з чистого житнього солоду, виганяють його в мідних перегінних кубах або ж колонах безперервного дії, але так, щоб збереглися вторинні смакові і ароматичні відтінки. Фортеця цього віскі досягає 65%, житній солод надає канадського віскі гостро-пряний смак. Часто канадські компанії використовують flavouring віскі, вироблений у США (в якості нього може виступати і бурбон). До відомим сортам канадського віскі, отримали всесвітнє визнання, можна віднести:
- Black Velvet – знаменитий віскі потрійний перегонки, який готується з суміші солодових і пшеничних спиртів. Це м'який і оксамитовий напій, який часто вибирають канадки.
- Canadian Club – проводиться з 1858 року, після купажування різних спиртів бленд розливається у бочки для «мар'яжу» компонентів, тобто ідеального їх узгодження.
Канадський віскі — ціна у WineStyle
Якісний віскі з Канади в магазинах WineStyle можна купити за ціною від 783 грн за пляшку. Вартість витриманих напоїв також доступна для цінителів напою.