Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Односолодовий віскі

Знайдено 3460

Односолодовий віскі

Односолодовий віскі – це традиційний скотч, при виробництві якого дотримано два суворих умови. По-перше, цей віскі проводиться тільки з ячмінного солоду, без додавання яких-небудь інших зернових культур. По-друге, віскі повинен бути проведений методом подвійний дистиляції у регламентованих законом перегінних кубах, а також розлитий в межах однієї винокурні. Тільки при дотримання цих умов віскі може називатися односолодовим, або ж singl malt. Якщо віскі є собою купаж різних сортів односолодового віскі, він називається pure malt (іноді – vatted malt).

Особливості виробництва

Для виробництва односолодового віскі використовується ячмінний солод, який просушується над торф'яним димом. Потім до очищеного і перемолотому солодові додається вода і дріжджі, починається процес бродіння при температурі 35-37°С. Потім настає час головного з етапів, найбільш сильно впливає на смак готового напою – дистиляції сусла. Так само, як і при виробництві коньяку, під час другої перегонки відсікаються «голови» та «хвости», а так зване «серце» напою, багате ароматами і смаковими відтінками, залишається.

Витримка готового віскі проводиться в бочках з-під бурбона або хересу, протягом як мінімум 3 років. Для односолодового віскі оптимальної вважається витримка в протягом 10-15 років, хоча у продажу можуть зустрічатися і рідкісні екземпляри 25-річної витримки.

У нашому каталозі ми пропонуємо вам односолодовий віскі з різних регіонів Шотландії:

Односолодовий віскі — ціна у WineStyle

Односолодовий віскі в магазинах WineStyle можна купити за ціною від 226 грн У цьому розділі ви знайдете безліч варіантів для подарунка — віскі в подарункових коробках і металевих тубах.