Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Вино Альто Адідже

Знайдено 453

Вина Альто-Адідже

Альто-Адідже — північна частина об'єднаної італійської області Трентіно-Альто-Адідже. Регіон межує з Венето на сході, Ломбардией на заході і австрійським Тіролем на півночі. Виноградники висаджують уздовж річки Адідже, у напрямку з півночі на південь, в долинах і на схилах пагорбів.

Асортимент вин

Основна частина вин, вироблюваних тут, відноситься до категорії DOC (до 98%, в той час як в інших областях Італії від 5% до 40%). Аппелласьон Alto Adige отримав офіційне визнання в 1975 році. Етикетки маркуються найменуванням аппелласьона і конкретним найменуванням виробника, часто на німецькому та італійською мовою.

Виноградники Alto Adige — це переважна більшість сортів скьява і лагрейн, німецькі сорти (спадщина Австро-Угорщини) — такі, як сильванер, гевюрцтрамінер мюллер-тургау, а також постійно збільшуються площі міжнародних сортів.

Загальна площа виноградників Альто-Адідже становить 5300 га, білі сорти займають 55% виноградників, саме ці площі постійно збільшуються. Поряд з автохтонними сортами скьява і лагрейн, не менше 150 років культивуються інші важливі червоні сорти: піно нуар, мерло каберне совіньйон, каберне фран, які вже відчувають себе тут як будинку.

Особливості виробництва

У в середньому щороку проводиться не менш 3,9 млн літрів вина щорічно. З розповсюдженого сорти скьява виходять блідо-пофарбовані червоні вина з низьким вмістом танінів і алкоголю. Часто цей сорт змішують з лагрейн, щоб отримати більш потужні і глибокі вина.

Всі вина із зони Альто-Адідже DOC проходять строгий контроль якості. Це починається з процесу вирощування винограду — максимальна врожайність строго регламентована. Те ж саме відноситься до утримання спирту, кислотності, цукру і т. д. Дотримання цих показників регулярно перевіряється хімічними і сенсорними аналізами.