Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Вино із Аргентины

Знайдено 1248

Вина Аргентини

Виноробство в Аргентині зародилося у далекому XVI столітті, коли іспанські ченці-місіонери вперше посадили виноградну лозу в Мендосі. Довгий час світ нічого не знав про аргентинських винах, оскільки ця країна була ізольована від світового спільноти. Однак в останні два десятиліття все змінилося. Сьогодні Аргентина входить в п'ятірку лідерів-виробників вин, а вина Аргентини отримують високі нагороди відомих дегустаційних конкурсів.

У Аргентині вирощується величезна кількість європейських сортів винограду. Це знамениті французькі сорту каберне совіньйон, мерло і сіра італійські санджовезе і бонарда німецький рислінг. Але, як і в кожної виноробної країни, в Аргентини є візитна картка – сорт мальбек який місцевих умовах дає кращі врожаї. Аргентина прославилася саме завдяки червоним винам на основі мальбека.

Особливості виробництва

Аргентина – країна з посушливим кліматом. Тим не менш, природні умови тут добре підходять для вирощування виноградної лози. Виноградники у передгір'ях Анд та підніжних долинах захищені від вітру і хвороб, обласкані яскравим сонцем і прохолодою ночей.

У таких умовах виноград визріває найкраще. Завдяки цьому аргентинське вино має багатим букетом, насиченим ароматом і глибоким кольором. Зверніть увагу на сорти, в купажі яких присутній мальбек якщо ви хочете купити вино. Аргентина пишається цим виноградом, який місцеві винороби в співробітництво з природою довели до досконалості.

Якщо більшість чилійських вин виробляють на основі французьких сортів винограду, в Аргентині широко використовують іспанські і італійські сорти. Тому аргентинські вина – більше складні, витончені, мають великий потенціал дозрівання. Крім того, багато вина Нового Світу як відомо, відрізняються відмінним співвідношенням ціни та якості – і аргентинські вина не виняток. Хороші місцеві вина можна купити демократичною ціною, і це ще один аргумент на користь аргентинських вин.

Практично весь обсяг вин, йдуть на експорт, і 75% всіх аргентинських вин проводиться Мендосі – регіоні, розташованому у передгір'ях Анд. Інші відомі регіони виноробства Аргентини – Сан-Хуан, Ріо-Негро, Сальта, Ла Ріоха. Тут виробляються кращі аргентинські бренди, які ми представляємо вашій увазі.

Класифікація вин

Аргентинські вина класифікуються за простою схемою (на відміну, наприклад, від французьких вин). Найчастіше на етикетці просто вказується сорт винограду, рік врожаю і найменування господарства-виробника. Якщо побачите напис «comun-vino de mesa» , то знайте, що перед вами просте столове вино. «Vino fino» – більше якісне, складне аргентинське вино з невеликим терміном дозрівання. Категорія «reserva» присвоюється аргентинським винам вищого якості. Однак держава строго не регламентує процес маркування вин, тому категорія ставиться на розсуд самого виробника.