Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Вино із Австралии

Знайдено 1278

Вина Австралії

Австралія — зелений континент, який постачає на міжнародний ринок не тільки бавовна, овечу шерсть і м'ясо, але і високоякісні вина. На відміну від світових лідерів, австралійського виноробству трохи більше 100 років — перша лоза тут була посаджена в наприкінці XIX століття.

Більше половини площ виноградників зосереджено у південній частині острови, тут спостерігається м'який субтропічний клімат, тоді як північна частина та центральна острови — це тропіки і пустеля. Виноробам півдня Австралії доводиться ретельно стежити за урожаєм: незважаючи на сприятливі природні умови, виноград досить швидко дозріває і може переспеть за одну ніч.

Особливості виробництва

На промисловий рівень винороби вийшли в середині XX століття, і тільки в останні 20-30 років в австралійському виноробстві стався справжній стрибок у відношенні якості вин. Сьогодні тут з успіхом культивуються всі міжнародні сорти винограду, використовується передовий досвід світових лідерів — Франції і Італії, якість вин регулярно підтверджується найвищими оцінками відомих критиків.

Як у кожній виноробної країни, тут є свій король і візитна картка   для Австралії таким сортом винограду став шираз (сира). З нього роблять потужні і елегантні червоні вина, цей сорт відрізняється високою стійкістю до спеки та іншим напастям. Палітра червоних вин представлена каберне совіньйон піно нуар, мерлосемільон, і тільки потім слідують шардоне і навіть рислінг який вдається вирощувати у прохолодних районах.

Географія австралійських вин

Всі основні виноробні регіони Австралії зосереджені на південному узбережжі. Найстаріший і найважливіший з них — долина Баросса, де ростуть найстаріші лози, а виноградарі роблять червоні вина з міжнародних сортів, здатні конкурувати зі старосвітськими метрами. Регіон Кунаварра — це червоні вина світового класу, особливо варто виділити каберне совіньйон. Долина Іден славиться білими винами з шардоне і рислінгу. В регіоні, який називається Аделаидские пагорби, роблять непогані ігристі вина-всього тут розташовано 90 приватних виноробів). Цілих 600 винних заводів працюють у штаті Вікторія, багато з них збереглися з XIX століття.

У Австралії виробляють величезна різноманітність вин, причому кожен сорт вина відрізняється за смаком у залежності від регіону, в якому виріс виноград. Щоб пізнати смак Австралії, рекомендуємо спробувати червоне вино шираз і біле семільон.