Вина Chateau Margaux
Шато Марго представляє собою виноробне господарство провінції Бордо, розкинулося на 264 гектарах. Ці вина отримали світове визнання ще в XVIII столітті, потім маєток багато разів переходило з рук у руки, поки в 1970-х роках його власником не став грек Андре Ментцепулос, який призвів господарство в повний порядок. Сьогодні маєтком керує дочка Андре Корінн Ментцелопулос.
Саме при ній вина Chateau Margaux були зараховані до категорії Grand Vin. Сам шато (замок) разом з винними погребами і бочарнями був побудований у 1810 році, а реконструйований в кінці XX століття. Тут здійснюється повний цикл виробництва: від вирощування винограду до розливу готового вина в пляшки.
Чому вина цього маєтки удостоєні честі називатися великими бордоскими? Господиня маєтку стверджує, що головним фактором, що впливає на якість вина, є все-таки виноград, оскільки жодні хитрощі не дозволять зробити з поганого винограду хороше вино.
Особливості виробництва
Господарство культивує чотири сорти винограду: каберне совіньйон каберне фран, мерло і пті вердо, причому перший займає найбільші площі. Середній вік лози – 35 років. Грунту тут представляють собою вапняну глину з дрібної галькою на поверхні. Втім, терруар не варто розглядати окремо від технології виробництва.
У Шато Марго застосовуються традиційні методи виробництва, які, тим не менш, постійно удосконалюються. Щорічно на світло з'являється 150 тисяч пляшок великого вина Chateau Margaux і 200 тисяч пляшок так званого другого вина Pavillon Rouge Du Chateau Margaux. Зовсім трохи вина (близько 30 тисяч пляшок Pavillon Du Blanc Chateau Margaux Bordeaux AOC) робиться з винограду совіньон блан. Вина Шато Марго – це гордість провінції Бордо.
"Шато Марго" — ціна у WineStyle
Французька вино "Шато Марго" в магазинах WineStyle можна купити за ціною від 23106 грн Вартість залежить від вінтажу та обсягу пляшки: в наявності є магнуми (1,5 л) і подвійні магнуми (3 л).