Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Вино Ламбруско

Знайдено 253
Ламбруско, нарівні з к'янті – одне з найбільш відомих італійських вин. Це гордість Емілії-Романьї регіону на півночі Італії. Колискою, історичної батьківщиною є Lambrusco провінція Модена, що підтверджується численними історичними джерелами. Достеменно відомо, що виноград ламбруско використовувався для приготування вина ще під часи етрусків. Сьогодні виноградники ламбруско простягаються від Болоньї до Парми, а також зустрічаються в околицях Мантуї і Трентіно.

З винограду ламбруско виробляють червоне, біле і рожеве ігристе вино. Група сортів «ламбруско» включає до 60 підвидів винограду, ось чому вино у кожного виробника дуже різниться за смаком і ароматом. Однак характер провина залишається незмінним – це дивно живе, легкий ігристе вино. Lambrusco відмінно передає саму суть ігристого вина, створює відчуття свята і безтурботності. Недаремно італійці називають ламбруско «червоним шампанським»!

Ці різновиди вина ламбруско контролюються за походженням і найменуванню (категорія D. O. P, Denominazione di Origine Protetta): Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Salamino di Santa Croce, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Lambrusco di Modena.

Ламбруско становить ідеальний ансамбль з гастрономією Емілія-Романья: всілякими пастами з обов'язковим пармезаном, прошутто, пармської шинкою. В спекотні літні дні добре подавати біле вино ламбруско, охолоджене до 8-10°С. Це вино дуже подобається прекрасної половині людства і може стати відмінною альтернативою традиційного шампанського!