Новозеландські вина
Що ми знаємо про Нову Зеландії? Мабуть, тільки те, що вона знаходиться десь дуже далеко і славиться своїм вівчарством. Мало хто знає, що Нова Зеландія сьогодні виробляє достойні вина, які отримали міжнародне визнання.
Нова Зеландія – держава, розташоване в 1000 миль на південний схід від Австралії. Складається з двох островів, Північного і Південного, і вважається найбільш екологічно чистою і зеленою країною в світі. Розквіт новозеландського виноробства почався в 1970-х роках і триває у справжній момент.
Новозеландські вина зайняли особливу нішу у категорії марочних білих вин. Країна прославилася завдяки своїм ароматним винам Совіньйон Блан, абсолютно не схожим на совиньоны з інших країн. Унікальний смак і аромат агрусу, спаржі і тропічних фруктів мають совиньоны з Мальборо.
Особливості виробництва
У останні роки значно зросли посадки шардоне. Взагалі, Нова Зеландія вважається країною білих вин, тому однаково цінуються вина Шардоне, Гевюрцтрамінер і Рислінг. Не можна обійти увагою та чудові червоні вина з європейських сортів винограду – обов'язкові Каберне Совіньон і Мерло з Веллінгтона, Піно Нуар з Мартінборо. Звичні сорту винограду місцевих кліматичних умовах, на родючих грунтах дають абсолютно нові вина, яскраві і самобутні.
Практично весь обсяг новозеландських вин проводиться у трьох регіонах: Хокс Бий і Гісборн Північного острови Мальборо Південного острова. Невеликі виноробні господарства існують в Окленді, Кентербері, Нортленде.
Треба відзначити, що вина Нової Зеландії до досі є рідкісними гостями в країнах СНД, тому у вас є прекрасна можливість відкрити для себе нові відтінки смаку і аромату прекрасних вин!