Магазин елітних вин та алкоголю
+38 (095) 715-01-21

Вино Санджовезе

Знайдено 2056

Вина Санджовезе

Санджовезе – головний виноград Італії. Саме цей сорт служить основою для виготовлення знаменитих червоних італійських вин: К'янті і Брунелло ді Монтальчіно. Тоскані цей виноград став своєрідним символом тосканських вин і вирощується у величезних обсягах. Цей сорт вкрай теплолюбний, боїться холодів і заморозків, а тому свої кращі риси характеру може відкрити тільки в теплому, але не жаркому кліматі. У санджовезе стільки клонів, що в різних регіонах і господарствах виходять вина з різними ароматами і відтінками смаку.

Відтінки смаку

Вина Санджовезе – це вина з прекрасної структурою, бархатистою танинностью і вираженим фруктовим ароматом. Колір вина – насичений, рубіново-червоний, наближається до гранатовому. Тосканським винам з санджовезе притаманні аромати вишні, малини і спецій. Вино К'янті може бути сортовим (приготованим тільки з санджовезе), а може складатися з суміші санджовезе мерло сіра каберне совіньйоном. Найпоширеніший купаж – санджовезе плюс каберне совіньон, каберне надає такому провину м'якість і вишуканість. Тільки Брунелло ді Монтальчіно вищої категорії обов'язково готується з 100 % санджовезе.

Хоча санджовезе і є традиційним італійським сортом, винороби всього світу намагаються використовувати його лозу для виготовлення прекрасних червоних вин. Багато вин з змістом санджовезе проводиться Австралії і Аргентина а ось каліфорнійські винороби не так активно використовують цей сорт. Потрібно відзначити, що винам Нового Світла ще не скоро вдасться перевершити тосканські вина Санджовезе.

Основні ноти аромату: вишня, малина, спеції, слива, фіалка. Купажовані червоні вина з санджовезе подаються до м'яса, паст, холодним закускам та гострим сирів.