Вино The Stump Jump
The Stump Jump — популярна лінійка сухих австралійських вин. Високоякісні столові вина виготовляють з виноградних плодів сортів: каберне совіньйон, гренаш, шираз, мурведр червоні; совіньон блан, руссан, марсан і рислінг — білі. Виробництвом вин Стамп Джамп займається шановна австралійська виноробня d'Arenberg. Виноградники в господарстві обробляють без застосування добрив і штучного запилення.
Історія бренду
Виноробня d'Arenberg вважається однією з найбільш значущих в Долині Макларен. На початку XX століття Джозеф Осборн купив 25 гектар виноградників, площа яких через 16 років була збільшена його сином до 78 гектар. Спочатку молодий фермер продавав врожай винограду місцевим виноробам, а пізніше і сам зайнявся виробництвом червоних вин. Творцем власного бренду d'Arenberg став представник сімейства імені Френсіс Осборн. Своє назва компанія отримала від матері Френсіса — Олени д'Аренберг. Вина господарства були визнані знавцями і цінителями благородного напою.
Френсіс Осборн був удостоєний почесного Ордена Австралії за внесок у виноробство Долини Макларен в 2004 році. Сьогодні процес виробництва вина повністю контролює Честер Осборн — представник четвертого покоління сім'ї виноробів. Честер дотримується класичних методів обробки виноградних лоз, він уникає застосування добрив і методів штучного запилення. Мета Осборна мінімальні врожаї при помірному зрошенні.
Асортимент бренду
Бренд "Стамп Джамп" отримав своє назву завдяки особливому плугу для оранки землі. Саме таким плугом у XIX столітті користувалися виноградарі Долини Макларен. Лінійка містить сортові білі і червоні вина: Riesling, Lightly Wooded Shardonnay, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Shiraz.
У складі бренду також представлені і купажні вина:
- червоне Grenache Shiraz Mourverdre
- білі вина - Riesling, Sauvignon Blanc, Marsamme, Roussanne,
- Sticky Shardonnay.
Один з вінтажів білого купажу The Stump Jump був удостоєний подвійний золотий медалі на конкурсі Houston Livestock International Wine Show.